Daglige nyheter

Dagens bank 11.01.18

I dag ser vi blant annet at kortbruken når nye høyder, Sparing påvirker helsen positivt ifølge svensk undersøkelse, Sør-Korea, et av verdens største kryptovaluta-markeder, vil forby kryptovaluta.

Korthandel 2017: Kortbruken når nye høyder

Finans Norge: Tall fra Nets og BankAxept AS viser at betalingskortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for 627,7 milliarder kroner, 2,8 prosent mer enn året før. I løpet av 2017 ble kortene brukt 1,86 milliarder ganger, en økning på 4,5 prosent sammenlignet med 2016.
Ta meg til kilden

Foreldre snakker mindre med barna om personlig økonomi

Finans Norge: Kunnskap om personlig økonomi kan forhindre mange å gå i luksusfella. Finans Norges Husholdningsundersøkelse viser imidlertid at foreldre ikke lenger snakker like mye med barna sine om temaet som for tre år siden.
Ta meg til kilden

Sparande påverkar den psykiska hälsan positivt

Hälften av svenskarna säger att de sparar regelbundet, men var fjärde svensk har en buffert på 20 000 kr eller mindre. I en ny undersökning, gjord av Novus på uppdrag av Länsförsäkringar, svarar 64 procent av svenskarna att sparandet har en positiv påverkan på deras psykiska hälsa. Undersökningen visar också att de som sparar oregelbundet är dubbelt så benägna att må dåligt.
Ta meg til kilden

Slet med å få relevant IT-jobb i Norge, møtt med jubel og applaus av en fullsatt DNB-sal

Digi: – Vi må slutte å plassere flinke IT-folk i kassa på matbutikken, mener In:progress-gründere. Slik lykkes du med samfunnsinnovasjon i egen virksomhet.
Ta meg til kilden

Eika-banker krangler om regningen

DN Innlogging: Sparebankene i Eika-alliansen er blitt enige om hvor mye kostnadene skal kuttes, men ikke hvordan. 11 av bankene kan forlate samarbeidet.
Ta meg til kilden

Strever med å lære roboter norsk

Å snakke til elektronikk og få muntlige svar tilbake er en av de største trendene innen elektronikk i år. Men foreløpig må vi snakke engelsk til våre digitale assistenter.
Ta meg til kilden

Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

e24: I det hardeste slaget mot kryptovaluta så langt, jobber sørkoreanske justismyndigheter med en lov som forbyr handel med kryptovaluta.
Ta meg til kilden

Skagen-sjefen om kryptovaluta: Når sentralbankene gjør dette er det «game over»

Det er et tidsspørsmål før verdens sentralbanker blir tvunget til å ta grep for å regulere de stadig mer verdifulle kryptovalutaene, mener administrerende direktør Øyvind Schanke i Skagen.
Ta meg til kilden

Abonner på nyhetsbrevet vårt