Innovasjon

Lunar Way på vei til Sverige

Det danske fintech-selskapet Lunar Way ønsker nå å gå inn på det svenske markedet. Ambisjonen er å bli et nordisk alternativ til tradisjonelle finansielle tjenester. Nå kan svenskene bli med i en Facebook-gruppe, hvis de ønsker tilgang til appen før alle andre.

Vi har hatt Lunar Way på radaren en stund, og skrev blant annet i september 2016 at de satte et hårete mål om å nå 85.000 brukere i løpet av 2016. I august 2018 hadde de riktignok «bare» 30.000 brukere. Men selv om veksten deres ikke har vært like fantastisk som de selv ønsket, har de vært standhaftige og holdt tjenesten oppe i Danmark i flere år nå.

Video

Lunar Way på vei til Sverige

”Lunar Way har alltid byggt sin produkt nära sina kunder och vi har därför börjat sätta upp en community här i Sverige inför launch”, sier Tuva Palm til Di Digital.

Tuva Palm oppgir videre at Lunar Way også vurderer å ta spranget inn i det norske markedet. Men først ut er altså Sverige.

”Just nu har vi communityn öppen för friends and family, men öppnar för alla i november. Vi kommer lansera en mvp (minimum viable product) i form av kort och app först, och sedan bygga ut funktionaliteten under våren. Det ska bli väldigt spännande,” fortsetter hun.

På LinkedIn inviterer hun alle svensker som ønsker å prøve appen først, til å bli med i en lukket Facebook-gruppe, for å få tilgang før alle andre.

Hva er Lunar Way?

Elektronista i Danmark, har gjort en test av appen, som de mener er full av funksjoner du enda ikke visste at du manglet.

«App’en ligner mere et socialt medie end en banking-app. De sociale medier har forfinet brugervenligheden i mange år efterhånden, så derfor giver det mening, at andre apps lader sig inspirere herfra. Lunar Way er en ny og lidt “yngre” og lækrere måde at lave bankforretninger på,» sier blant annet. Les hele testen her

Lunar Way beskriver selv sine funksjoner på denne måten.

Lunar Way lanserte også «Lunar Way Business» denne uken for småbedrifter

 

Video

I det brennhete markedet for småbedrifter, som DN kalte «et nytt gründerkappløp», er dette verdt å merke seg.

I Norge har vi blant annet disse initiativene:

DNB og Luca Labs har utviklet en skybasert tjeneste for småbedrifter som er kunde i banken: Nettbank og regnskapsprogram på ett sted, med én innlogging.

Sparebanken Vest har lansert et samarbeid med gründerselskapet Folio og har et sky-basert regnskap i nettbanken klart i løpet av vinteren.

Sbanken skal lansere en egen nettbank for småbedrifter og vil koble på flere eksterne regnskapsprogrammer.

En av fordelene til Lunar Way kan kanskje være, som de sier selv:

«Det er ikke mere end tre år siden, at vi selv var en start-up. En nyopstartet virksomhed, der kun bestod af nogle få dedikerede medarbejdere, en mission om at revolutionere den danske og nordiske bankverden – og selvfølgelig en masse gå-på-mod.

Vi kender selv til de udfordringer, der kan være, når du skal starte en ny virksomhed. Derfor vil vi gerne støtte dig i at nå dine drømme, og hvilken bedre måde at gøre det på end at tilbyde et erhvervsprodukt, der gør det nemt for dig, at få betaling for dit hårde arbejde».

Som vi sa i 2016, følger vi med på Lunar Way, og ser på dem som en spennende utfordrer i det nordiske bankmarkedet.

Kilder: Di Digital, Finans Watch, Lunar Way, Elektronista, DN
Abonner på nyhetsbrevet vårt