Innovasjon

Vipps blir en del av europeisk samarbeid om QR-betaling

En gruppe på syv leverandører av mobilbetalingstjenester med en samlet brukerbase på 25 millioner mennesker i 9 europeiske land har dannet en ny forening for å levere «interoperabilitet av de mobile betalingssystemene over landegrensene».

European Mobile Payment Systems Association (EMPSA) er basert i Zürich og ledet av Søren Mose, styreleder hos den sveitsiske mobilbetalingsleverandøren Twint.

I tillegg til Twint inkluderer foreningens medlemmer Bancontact Payconiq (Belgia), Bluecode (Tyskland og Østerrike), MobilePay (Finland og Danmark), SIBS/ MB Way (Portugal), Swish (Sverige) og Vipps (Norge).

«Til sammen har de syv selskapene rundt 25 millioner registrerte brukere, over en million betalingsterminaler, og det er rundt 350 banker som støtter systemene», sier Twint.

«På mellomlang sikt har foreningen til hensikt å gjøre det mulig for brukere å bruke alle de individuelle systemene i hvert av medlemslandene», legger den sveitsiske mobilbetalingstjenesten til.

«EMPSA har allerede nedsatt en arbeidsgruppe som skal gjennomgå de tekniske problemene rundt interoperabilitet.» Arbeidsgruppen ledes av Bjørn Skjelbred fra Vipps og Christian Pirkner fra Bluecode.

«De syv eksisterende medlemmene av EMPSA har alle lignende oppsett og vil antagelig bruke QR-koden for å skape teknisk kompatibilitet», legger MobilePay til.

«Fokus [i] det første året vil være å levere piloter til brukere som betaler i flere EMPSA-land.»

«Den raske veksten i mobilbetalinger vil føre til et økende krav fra brukerne om å kunne betale overalt i Europa med din mobile betalingsløsning, og vil erstatte kort og fysiske lommebøker», sier CEO for MobilePay, Mark Wraa-Hansen.

«EMPSA kan være avgjørende for å oppnå interoperabilitet innen en kort tidsramme.»

Gå til EMPSAs hjemmeside her: lenke.

Kilder: empsa.org, nfcw.com

Legg igjen en kommentar