Forsikring

AXA via AXA Partners inngår teknologisamarbeid med oppstartselskapet Tribe i Norge

Verdens største forsikringsselskap, AXA, skal bruke norsk forsikringsteknologi – og utelukker hverken investeringer eller oppkjøp i oppstartsselskapet Tribe. Avtalen er gjort med Axa Partners, som er en del av AXA-konsernet og tilbyr forsikringstjenester til tredjeparter. AXA har avtaler med en rekke store banker som DNB, Nordea og SEB.

Den delen som AXA Partners i første omgang er interessert i, er en Tribe-utviklet plattform som «gjør at man kan hente en kundes forsikringsinformasjon, matche tilbudet og gi kunden et bedre tilbud på under ett minutt«. Det er altså ikke et markedssamarbeid, men et teknologisamarbeid og et ledd i strategien for å gi kundene en bedre «kundereise».

earlyWarning skrev allerede i september 2016 om Tribe Venneforsikring som var i gang med å etablere P2P forsikring og «som tilbyr deg rabatterte forsikringer om du og vennene dine unngår erstatningsskader» hvor man er «garantert prisen fra ditt gamle selskap og kan oppnå opp til 50% rabatt i din vennegruppe dersom gruppen holder seg skadefri».

Axa: På verdensbasis har Axa rundt 103 millioner kunder og over 166.000 ansatte.

AXA og XL Catlin slår seg sammen og vil dermed ha samlet omsetning på omlag 4 milliarder kroner i norden med over 200 ansatte. AXA i Norge tilbyr blant annet livs-, ulykkes- og sykdomsforsikringer og låneforsikringer.

«På koncernnivå har AXA startat ett ”Innovation EcoSystem” som består av fyra delar. Det är dels AXA Venture Partners som investerar i bolag som kan bidra till AXAs transformation. Den andra delen är en inkubatorverksamhet, där man validerar och skalar upp affärsmodeller. Del tre är ett Data Innovation Labs, där man arbetar med dataanalys, AI och mashine learning. Den sista delen är AXA Partners, där Lars Lindmark ansvarar för den nordiska delen.»

AXA satser også stort innen blockchain teknologien som heter «Fizzy og som gjør det mulig for kunder å få  automatisk betaling direkte på bankkontoen som kompensasjon for forsinkede eller kanselerte fly. Faktum er at mange passasjerer ikke henter ut eller krever forsikring for forsinkede flyvninger. AXA sitt nye produkt er en såkalt «smart contract» som kjøres på blockchain og er «det første massemarkedsproduktet av sitt slag som skal lanseres i Europa.»»

Tribe Venneforsikring i Norge

«Vi fikk vår første kunde i desember i fjor og har som mål å passere 1.000 i løpet av året (2017), sier grunnlegger og arbeidende styreleder Rune Brunborg i forsikringsselskapet Tribe.» «Selskapet regner med at de må ha mellom 15.000 og 20.000 kunder for å bli lønnsomme.»

I løpet av fjoråret hentet selskapet inn ny egenkapital og ved utgangen av 2017 lå den på 37,9 millioner og 5,1 millioner ved utgangen av 2016.

Kilder: AXA, AXA Partners, E24, Tribe, VA Insights og earlyWarning
Abonner på nyhetsbrevet vårt